Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Mărul lupului, o plantă cu valori terapeutice deosebite

ro

20 Jul, 2014 00:00 3527 Marime text
Mărul lupului este o plantă cu valoare terapeutică deosebită, fiind indicat în ameliorarea multor afecţiuni, precum pancreatita, ulcerul varicos, ulcerul gastro-duodenal, hemoroizi, colită, candidoză, herpes, anexită şi fibrom uterin. În scop terapeutic, se foloseşte partea aeriană a plantei, ce conţine azid aristolochic, ulei volatil şi flavonoide.

Totodată, această plantă este benefică în tratarea cirozei, a cancerului uterin, a chisturilor ovariene, a nodulilor hormonali şi ganglionari, dar şi a infecţiilor externe grave. În cazul tumorilor maligne, este important ca mărul lupului să fie folosit în faza incipientă, deoarece stabilizează boala, opreşte înmulţirea necontrolată a celulelor şi întăreşte sistemul imunitar.

Această plantă se poate folosi extern pentru diferite afecţiuni (abcese, furuncule, hemoroizi, eczeme, dureri reumatice), sub formă de cremă, tinctură sau cataplasme. De asemenea, mărul lupului este utilizat şi în ameliorarea durerilor de gât, a stărilor depresive, a insomniilor, a depresiei, a constipaţiei şi a căderii părului. Mărul lupului se administrează intern doar cu avizul unui medic fitoterapeut şi sub supravegherea acestuia, deoarece doza trebuie stabilită în funcţie de greutatea corporală, dar şi în funcţie de gravitatea şi de stadiul bolii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii