Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Iată care sunt alimentele cu coeficient mare de hidratare

ro

11 Jul, 2016 00:00 1267 Marime text


Hidratarea este esenţială pentru sănătatea organismului, iar apa, necesară pentru buna funcţionare a acestuia. Hidratarea constă în menţinerea unei cantităţi de apă în sânge raportată la nivelul ţesuturilor ce reflectă echilibrul global dintre apă şi sare pe care încearcă să îl creeze corpul uman.
 
Unele alimente aduc organismului un mare aport de energie, dar şi de apă. Printre alimentele cu un coeficient mare de hidratare se numără pepenele roşu, ardeii coloraţi, perele, ananasul, morcovii. Pepenele roşu conţine în proporţie de 92% apă, dar şi calciu, magneziu, potasiu şi sodiu. Datorită combinaţiei de sare, minerale şi zaharuri naturale, pepenele roşu este mai hidratant chiar şi decât apa. Pe de altă parte, ardeii coloraţi conţin 92% apă şi, în acelaşi timp, reprezintă o sursă bogată de nutrienţi pentru organism, precum tiamină, betacaroten şi acid folic.
 
Şi perele se numără printre cele mai hidratante fructe, au un gust dulce şi răcoritor şi, în plus, conţin multe fibre solubile care oferă senzaţia de saţietate. Ananasul este hidratant şi, în acelaşi timp, are proprietăţi antiinflamatorii şi protejează organismul de numeroase probleme de sănătate. De asemenea, sosul de roşii are apă într-un procent de 90%, puţine calorii şi 0% grăsimi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii