Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Greşeli comune în îngrijirea dentară

ro

12 Sep, 2014 00:00 1774 Marime text
Dantura este extrem de importantă pentru sănătate, dar şi pentru un zâmbet frumos. Deoarece cariile pot cauza probleme grave, se recomandă respectarea unor reguli şi eliminarea obiceiurilor nocive, precum utilizarea gumei de mestecat, consumul de bomboane şi de sucuri dulci. Din cauza alimentelor cu conţinut ridicat de zaharuri, dinţii sunt acoperiţi cu o peliculă care se va converti în acizi, ce favorizează distrugerea smalţului dinţilor şi formarea cariilor dentare.
 
O igienă orală inadecvată este o modalitate sigură de a dezvolta boli ale gingiilor, dar şi alte probleme dentare. Se recomandă periajul de cel puţin două ori pe zi şi vizite regulate la dentist pentru detectarea semnelor timpurii ale apariţiei cariilor. De asemenea, se recomandă ca periajul să pornească de la gingie spre vârful dintelui, în acest mod fiind îndepărtate mai bine bacteriile. Periuţa trebuie înlocuită la fiecare trei luni.
 
Fumatul cauzează grave probleme, deoarece în cazul fumătorilor se pierde cu rapiditate masa osoasă din jurul dinţilor. Muşcarea unui creion sau spargerea între dinţi a altor obiecte poate duce la deteriorarea dinţilor. Totodată, scrâşnirea inconştientă a acestora poate provoca o tulburare a articulaţiei temporomandibulare.
Vitamina C este extrem de importantă pentru sănătatea gingiilor, din acest motiv se recomandă consumul zilnic de alimente care conţin vitamina C. În cazul persoanelor care consumă mai puţin de 25% din doza zilnică recomandată de vitamina C, există mai multe posibilităţi de a dezvolta boli gingivale. Florul are rolul de a întări smalţul dinţilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii