Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Glicemia scăzută - cauze şi simptome

ro

21 Sep, 2014 00:00 17845 Marime text


Nivelul normal al glicemiei este cuprins între 65 şi 110 mg/dl, orice rezultat care depăşeşte această valoare însemnând hiperglicemie, care poate fi tratată şi cu ajutorul plantelor, al legumelor şi al produselor apicole.

Cel mai obişnuit simptom al scăderii glicemiei este lipsa de energie şi reducerea capacităţii de a efectua activităţile fizice sau intelectuale zilnice. Totuşi, în cele mai multe cazuri, aceste stări sunt atribuite altor cauze decât fluctuaţiilor nivelului de zahăr din sânge.

Hipoglicemia reprezintă scăderea cantităţii de zahăr în sânge, ca urmare a secreţiei excesive de insulină şi apare ca o complicaţie a tratamentului diabetului zaharat. O altă cauză a hipoglicemiei este repartiţia incorectă a cantităţii de alimente consumate zilnic. De exemplu, când cina este cea mai consistentă şi mai bogată în calorii, micul dejun lipseşte aproape întotdeauna, iar prânzul e luat în grabă şi în condiţii de stres. Printre simptomele hipoglicemiei se numără slăbiciunea musculară, lipsa de energie, indispoziţia permanentă, încetineala mentală şi starea de confuzie.

Alimentele cu indice glicemic redus sunt cerealele integrale, fulgii de ovăz, strugurii, ananasul, citricele, legumele crude şi gătite, vinetele, soia, germenii de grâu, laptele, brânza proaspătă, măslinele, merele, castraveţii şi roşiile. Alimentaţia bogată în fibre opreşte tendinţa de trecere rapidă a zaharurilor în sânge, urmată de creşterea nivelului de insulină şi apoi de hipoglicemie. Pe lângă consumul unor alimente benefice, este importantă şi repartiţia numărului de calorii, indicate fiind mesele mici, dar dese.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii