Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Fructele cu gust acrişor şi proprietăţi deosebite

ro

01 Jul, 2016 00:00 2502 Marime text


Vişinele sunt bogate în numeroase vitamine, fibre şi în minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, cupru, sulf, zinc, cobalt şi potasiu. Toate aceste substanţe transformă vişinele într-un aliat de nădejde în prevenirea şi tratarea anemiei. În plus, ele mai conţin substanţe anticoagulante, fiind benefice celor care suferă de arteroscleroză, persoanelor cu probleme ale sistemului venos sau care au varice. În comparaţie cu cireşele sunt mai acide şi conţin mai puţine zaharuri, de aceea nu sunt indicate persoanelor cu aciditate mare la stomac, în schimb sunt perfecte pentru curele de slăbire.
 
Consumul de vişine împiedică depunerea grăsimilor inestetice din jurul taliei, fiind recomandate în curele de slăbire. Totodată, vişinele mai conţin o cantitate mică de calorii şi 85% apă. Datorită conţinutului mare de apă şi fibre, aceste fructe favorizează eliminarea toxinelor şi sunt indicate în curele de detoxifiere. Tot ele reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, prevenind în acest fel bolile cardiovasculare.
 
În acelaşi timp, aceste fructe au un rol important în prevenirea diabetului, datorită fibrelor din categoria pectinelor care absorb cel mai rapid colesterolul şi scad glicemia, dar şi datorită substanţelor cu proprietăţi antioxidante (antocianidine), ce împiedică depunerile de colesterol pe vasele sangvine şi formarea cheagurilor de sânge în artere. În plus, antocinidele întăresc pereţii vaselor sangvine, îmbunătăţesc ritmul cardiac şi previn creşterea tensiunii arteriale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii