Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Fructe care scad glicemia

ro

08 Dec, 2015 00:00 1477 Marime text
 Glicemia reprezintă cantitatea de glucoză din sânge, care este una dintre cele mai importante surse de energie pentru organismul uman, provenind din alimente ce conţin zahăr sau amidon.
 
În ciuda beneficiilor pe care le poate aduce organismului, glucoza poate devine dăunătoare atunci când are un nivel foarte ridicat în sânge. Creşterea glicemiei, hiperglicemia, se poate produce în urma unei alimentaţii bogate în dulciuri sau din cauza unor stări puternice de stres, fără ca persoana să fie bolnavă de diabet.
 
Alimentele care conţin antioxidanţi, vitamina C şi potasiu sunt recomandate celor care vor să prevină sau să ţină sub control glicemia. Coaja de măr conţine quercitină, un antioxidant care reduce riscul de diabet, în timp ce apa din mere ajută la antrenarea unei părţi din glucoză pentru a fi eliminată prin urină. Mai mult de atât, merele au un conţinut ridicat de fibre, care asigură un tranzit intestinal mai bun.
 
Şi prunele contribuie la scăderea glicemiei şi la prevenirea diabetului zaharat. Fibrele solubile din prune încetinesc viteza cu care produsele alimentare părăsesc stomacul şi întârzie absorbţia de zahăr în fluxul sanguin. Pe de altă parte, portocalele conţin numeroşi fitonutrienţi eficienţi împotriva diabetului, precum flavonoizi, carotenoide şi pectine. O portocală este formată în proporţie de 90% din apă, iar sucul de portocale hidratează şi întăreşte sistemul imunitar, datorită aportului de vitamina C.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii