Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Florile de albăstrele tratează conjunctivita

ro

10 Feb, 2015 10:33 5631 Marime text
Albăstreaua este o plantă ierboasă, originară din Orientul Apropiat. În scop terapeutic se recoltează florile acestei plante care au un conţinut bogat de minerale, precum potasiu, mangan şi fosfor, mucilagii, tanini şi un pigment albastru. Florile de albăstrele au proprietăţi antibiotice, antifebrile, tonice, antioftalmice, digestive şi diuretice.
 
Ceaiul din flori de albăstrele este folosit pentru tratarea conjunctivitei, a iritaţiilor şi înroşirii pleoapelor, dar şi pentru limpezirea vederii, deoarece aceste flori au proprietăţi decongestionante. De asemenea, ceaiul de albăstrele este indicat în tratarea bolilor de rinichi, a bolilor de ficat, a faringitei, gutei, reumatismului, bronşitei, febrei, inflamaţiilor mucoaselor din zona bucală şi a problemelor tractului digestiv.
 
Florile de albăstrele au efect tonifiant şi relaxant pentru piele, revigorează şi tonifică tenul şi ochii, îndepărtează ridurile şi cearcănele, hidratează zona mai sensibilă din jurul ochilor, atenuează pungile de sub ochi şi tratează eczemele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii