Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Feciorica şi beneficiile asupra rinichilor

ro

28 Sep, 2015 14:02 1512 Marime text
Feciorica, o plantă erbacee, târâtoare, creşte în America de Nord şi Europa, fiind răspândită în zone nisipoase şi pietroase. Ea înfloreşte din iulie până în septembrie. În scop terapeutic, se folosesc părţile aeriene recoltate în timpul înfloririi, care au în compoziţia lor saponozide, flavonoide, uleiuri volatile, derivaţi cumarinici şi hernarină.
 
Această plantă este apreciată pentru proprietăţile ei în tratamentul afecţiunilor rinichilor şi căilor urinare, favorizând eliminarea ureei. Preparatele din feciorică sunt eficiente şi în gută, cistite acute şi cronice, litiază renală, nefrită, cistită, prostatită, albuminurie, cure de slăbire, reumatism articular, hipertensiune. Feciorica, de asemenea, este folosită pentru a calma durerile de ficat.
 
Ceaiul din feciorică, consumat dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de a mânca, pe stomacul gol, ajută în tratamentul tuberculozei, afecţiunilor intestinale şi stomacale, în bolile rinichilor şi ficatului. Infuzia de feciorică favorizează eliminarea pietrelor de la rinichi. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii