Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Extrem de hrănitor, laptele de capră are beneficii uimitoare

ro

08 Jul, 2016 00:00 2025 Marime text
 

Laptele de capră este extrem de hrănitor, fiind foarte asemănător cu laptele matern. Este digerat şi absorbit mai uşor de organismul uman decât laptele de vacă. Datorită proprietăţilor sale, se recomandă în special copiilor, persoanelor în vârstă sau celor cu probleme digestive. De asemenea, consumul de lapte de capră este o modalitate naturală de a ameliora durerile provocate de ulcer.
 
Acest lapte este ideal pentru contracararea întârzierilor de creştere în cazul copiilor şi pentru îmbunătăţirea abilităţilor cognitive. Consumul frecvent al laptelui de capră determină o densitate osoasă mai bună şi diminuează riscul de fracturi şi de apariţie a osteoporozei. Prin prisma conţinutului ridicat de potasiu, contribuie la reglarea ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale. Totodată, laptele de capră ameliorează simptomele sindromului premenstrual, diminuează durerile, crampele şi stările de irascibilitate.
 
Laptele de capră are un conţinut scăzut de grăsimi, fiind o opţiune excelentă pentru cei care doresc să piardă în greutate. În acelaşi timp, este recomandat persoanelor care suferă de inflamaţii intestinale, deoarece este un antiinflamator natural şi ajută organismul să se regenereze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii