Sănătate Depresia sezonieră afectează mai mult femeile
Sănătate: Depresia sezonieră afectează mai mult femeile
16 Oct, 2015 00:00
16 Oct, 2015 00:00
16 Oct, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
1013
Marime text
Depresia afectează la nivel mondial milioane de oameni, numărându-se printre afecţiunile care încă se confruntă cu prejudecăţile unei societăţi în care stigmatul bolii mentale împiedică pacienţii să urmeze tratamentul corespunzător. Anotimpul rece creşte predispoziţia apariţiei depresiei sezoniere, care afectează mai mult femeile decât bărbaţii. Aceasta apare de obicei după vârsta de 20 de ani.
Simptomele sunt somnolenţă pe parcursul zilei, dificultatea de a suporta temperaturi scăzute, nevoia de a mânca mai mult, în special carbohidraţi, evitarea activităţilor sociale, dificultate în realizarea eficientă a sarcinilor zilnice. Cu timpul, apar schimbări la nivelul organismului, precum dureri frecvente de cap, ameţeală, insomnii sau hipertensiune.
Prin prisma compoziţiei lor, unele alimente şi băuturi pot induce senzaţia de fericire. Spanacul se numără printre alimentele care induc senzaţia de fericire, deoarece el conţine o mare cantitate de magneziu, important în dezvoltarea serotoninei. Lipsa de magneziu provoacă depresie, anxietate, insomnie şi oboseală. Un alt aliment al fericirii este somonul, care conţine vitamina D, denumită şi vitamina soarelui. Cu privire la băuturi,ceaiul verde poate fi de un real folos, deoarece este bogat în antioxidanţi puternici, precum polifenoli, catechine şi flavonoide. Acesta are efecte calmante şi relaxante, contribuind astfel la reducerea stresului.
Simptomele sunt somnolenţă pe parcursul zilei, dificultatea de a suporta temperaturi scăzute, nevoia de a mânca mai mult, în special carbohidraţi, evitarea activităţilor sociale, dificultate în realizarea eficientă a sarcinilor zilnice. Cu timpul, apar schimbări la nivelul organismului, precum dureri frecvente de cap, ameţeală, insomnii sau hipertensiune.
Prin prisma compoziţiei lor, unele alimente şi băuturi pot induce senzaţia de fericire. Spanacul se numără printre alimentele care induc senzaţia de fericire, deoarece el conţine o mare cantitate de magneziu, important în dezvoltarea serotoninei. Lipsa de magneziu provoacă depresie, anxietate, insomnie şi oboseală. Un alt aliment al fericirii este somonul, care conţine vitamina D, denumită şi vitamina soarelui. Cu privire la băuturi,ceaiul verde poate fi de un real folos, deoarece este bogat în antioxidanţi puternici, precum polifenoli, catechine şi flavonoide. Acesta are efecte calmante şi relaxante, contribuind astfel la reducerea stresului.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii