Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce să consumăm guava

ro

01 Mar, 2015 10:26 2008 Marime text
Guava, un fruct originar din America de Sud, are un gust aproape identic cu cel al perelor, bananelor sau căpşunilor. Acest fruct conţine vitaminele A, B şi C, fibre, proteine, carbohidraţi, acid nicotinic, potasiu, fosfor, calciu şi fier. Guava are efecte benefice în tratarea afecţiunilor cardiovasculare şi a celor digestive. De asemenea, creşte imunitatea organismului, reduce colesterolul şi are efect pozitiv asupra constipaţiei.
 
Acest fruct stimulează sinteza colagenului, reduce riscul apariţiei cancerului şi asigură funcţionarea normală a inimii. Printre alte beneficii pe care le oferă acest fruct se numără tratarea diareei, a dizenteriei, tusei, răcelii, scorbutului şi a tensiunii. Datorită conţinutului în potasiu, guava elimină aciditatea gastrică şi arsurile stomacale. În acelaşi timp, acest fruct tratează şi previne formarea pietrelor la rinichi. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii