Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum scăpăm rapid de durerile de spate

ro

04 Sep, 2014 00:00 1858 Marime text
Durerile  de spate sunt destul de frecvente în zilele noastre, chiar şi la persoanele mai tinere. Statul la birou tot timpul poate duce la apariţia unor astfel de probleme. Există câteva remedii care pot ameliora în mod rapid durerea de spate.

Tătăneasa este o plantă cunoscută pentru proprietăţile sale vindecătoare şi este uşor de folosit acasă. Uşurează durerile de spate, având efect antiinflamator.

Gheara diavolului este o altă plantă medicinală cunoscută, cu efect antiinflamator, care poate ameliora durerile articulare şi pe cele resimţite în zona lombară.

Pentru persoanele sedentare, sunt foarte utile exerciţiile de stretching. Durerile de spate apar la persoanele care stau mult timp jos întrucât circulaţia sângelui în zona coloanei vertebrale este redusă, spatele nu mai este flexibil şi încep să apară durerile.

În astfel de cazuri, este recomandat să te întinzi pe un covor sau o saltea pentru yoga şi să roteşti corpul de la brâu în jos pe partea dreaptă, menţinând poziţia timp de 20 de secunde. Mişcarea se repetă şi rotind spre partea stângă, menţinând poziţia timp de 20 de secunde. Acest exerciţiu are rolul de a stimula circulaţia sângelui în zona coloanei vertebrale şi astfel durerea va fi diminuată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii