Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum poţi trata durerea în gât

ro

25 Dec, 2015 00:00 1782 Marime text
Răceala, gripa, infecţiile de la nivelul gâtului se numără printre problemele de sănătate care apar în sezonul rece. Pentru eliminarea durerilor de gât, există numeroase remedii naturiste ce pot fi aplicate, înainte de a apela la antibiotice. Unul dintre aceste remedii este gargara cu sare. Datorită proprietăţilor antiseptice, sarea ajută la fluidizarea secreţiilor, la reducerea inflamaţiei şi oferă o ameliorare instantă. În acest scop, se adaugă o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi se face gargară de cel puţin patru ori pe zi.
 
Mierea de albine are efecte antibacteriene, contribuie la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia, ajută în procesul de refacere, calmează dureriile în gât şi oferă un somn liniştit. Usturoiul acţionează ca un antiseptic şi antibacterian, are efecte benefice asupra gâtului şi ajută la distrugerea bacteriilor care dau dureri în gât. Ceaiul din seminţe de schinduf dizolvă mucusul şi ajută la calmarea durerilor şi inflamaţiei.
 
Lămâia este un remediu eficient, datorită proprietăţilor sale antimicrobiene. Vitamina C din lămâie ajută la întărirea sistemului imunitar. Totodată, ridichea neagră se numără şi ea printre remediile naturiste care ajută la eliminarea durerilor în gât. În acest sens, se scobeşte o ridiche neagră şi se pune în scobitură miere de albine. Se lasă de seara până dimineaţa, apoi se ia câte o linguriţă din sucul rezultat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii