Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cimbrișorul, recomandat pentru tratarea indigestiei

ro

22 Feb, 2015 09:30 1376 Marime text
Cimbrișorul, o plantă perenă, este cultivat în numeroase ţări, fiind folosit în scop medicinal. Conţine flavonoide, tanini, răşină, saponină şi uleiuri volatile. Frunzele cimbrișorului au un miros plăcut şi aromat. Cimbrișorul înflorește din iunie și până în septembrie. Crește în flora spontană, pe pajiști şi sub formă de tufe.

În scop medicinal, se recoltează partea aeriană a plantei, care se usucă. Folosit în diverse preparate, dar și ca infuzie, cimbrişorul contribuie la fluidizarea circuitului gastric și are acţiune tonică asupra întregului organism. Deoarece este bogat în uleiuri esenţiale, este recomandat pentru tratarea indigestiei. De asemenea, poate fi aplicat extern ca o loţiune pentru răni infectate.
 
Un excelent dezinfectant, cimbrişorul este folosit ca expectorant în tratamentul tusei. Totodată, este indicat şi în cazul infecţiilor intestinale, renale şi ale vezicii urinare. Uleiul de cimbrişor, pe de altă parte, este un remediu eficient împotriva gutei, reumatismului şi a durerilor de cap.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii