Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce persoane riscă să sufere de sindrom metabolic

ro

03 Feb, 2016 00:00 1841 Marime text
Una dintre cele mai noi afecţiuni la nivel mondial este sindromul metabolic.Criteriile de diagnostic pentru această boală sunt reprezentate de obezitate abdominală (adică circumferinţa taliei mai mare de 80 de cm pentru femei şi 94 de cm pentru bărbaţi), trigliceride mărite, HDL colesterol scăzut, hipertensiune arterială, glicemie pe nemâncate crescută. Se consideră că factorul central responsabil pentru acest sindrom este rezistentă la insulină, un hormon a cărui funcţie este scăderea glicemiei (a zahărului din sânge).
 
Riscul de sindrom metabolic este mai mare la persoanele care suferă de boli cardiovasculare,intoleranţă la glucoză,steatoză hepatică nonalcoolică (ficat gras care nu este cauzat de consumul de alcool). De asemenea, stilul de viaţă joacă un rol important.
 
Nu există un tratament specific sindromului metabolic, ci vor fi tratate corespunzător fiecare dintre componentele sale. Un stil de viaţă sănătos, bazat pe o dietă săracă în grăsimi, bogată în fructe şi legume îngreunează apariţia acestui sindrom.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii