Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce este sistemul limfatic şi cum ne ajută el să ne menţinem sănătoşi

ro

24 Sep, 2014 00:00 2719 Marime text
Sistemul limfatic include organele, nodulii şi vasele care îndeplinesc funcţiile de bază precum echilibrul lichidelor, absorbţia grăsimii şi apărarea imunologică
 
Pentru păstrarea unui sistem limfatic sănătos, sportul contribuie cel mai mult la mişcarea limfei. Limfa conţine limfocite care urmăresc şi omoară agenţii patogeni. Lichidul filtrat de nodulii limfatici este curăţat de limfocite înainte ca acesta să ajungă înapoi în sânge. Dacă lichidul este încetinit şi nu curge fluent, lichidele şi reziduurile nu sunt eliminate corect din celule, lăsând loc bacteriilor care pot duce la apariţia diferitelor boli.
 
Cel mai bun mod de a păstra o limfă sănătoasă este exerciţiul fizic de orice fel. De asemenea, nu este de neglijat nici masajul, chiar şi automasajul. Ca în orice situaţie de păstrare a unui organism sănătos, hidratarea corectă este foarte importantă. Alimentaţia alcătuită în procent de 80% din legume şi fructe crude contribuie la o funcţionare sănătoasă a sistemului limfatic. Ceaiurile de echinaceea, genţiană sau cârmâz sunt şi ele recomandate pentru o limfă sănătoasă.
 
Sursa foto: sfatulmedicului.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii