Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Beneficiile nutriţionale ale fructului kaki

ro

29 Dec, 2014 12:55 2620 Marime text
Kaki este un fruct de culoare portocalie, asemănător ca formă cu roşia, cu un gust foarte plăcut, care creşte în Israel, Brazilia, China şi Japonia. Acest fruct conţine o cantitate importantă de vitaminele A, B, P, C şi E, sodiu, magneziu, seleniu, fier, zinc, potasiu, fibre, licopen, betacaroten, acizi organici, taninuri, carbohidraţi şi proteine. Consumul frecvent al acestui fruct stimulează imunitatea, contribuie la prevenirea arterosclerozei, scade aciditatea gastrică, dar şi aciditatea sângelui.
 
Tot kaki reglează metabolismul, îmbunătăţeste acuitatea vizuală, previne degenerescenţa maculară şi cataracta. Acest fruct ajută la prevenirea virozelor respiratorii, contribuie la eliminarea excesului de apă din organism, la scăderea tensiunii arteriale, la reglarea tranzitului intestinal, precum şi la prevenirea cancerului de colon. Datorită conţinutului ridicat în fibre solubile, acest fruct este implicat, în mod direct, în scăderea nivelului de grăsimi din sânge.
 
Kaki conţine şi zaharuri complexe care contribuie la nivelul de energie furnizat organismului, dar şi antioxidanţi cu rol antitumoral, care protejează împotriva cancerului de prostată, de stomac şi de intestin gros. Datorită conţinutului în glucide de bună calitate, kaki stimulează activitatea creierului şi combate depresia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii