Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Avocado are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase

ro

10 May, 2016 00:00 2379 Marime text


Originar din Mexic şi America Centrală, arborele de avocado poate ajunge până la 20 metri în înălţime. Considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente, fructul de avocado este bogat în vitaminele D, E, C, K, precum şi cele din complexul B, dar şi în acid folic, fier, potasiu şi  uleiuri esenţiale. Fructul de avocado conţine o cantitate dublă decât cea care se găseşte în banană şi care poate ajuta la echilibrarea relaţiei sodiu-potasiu de o importanţă vitală pentru organism.
 
Carotenoizii din avocado luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care se numără şi cel de prostată. Consumul unui fruct de avocado pe zi ajută la reducerea trigliceridelor cu aproximativ 17%, dar şi la reducerea colesterolui rău sau LDL. Consumul regulat al acestui fruct susţine buna funcţionare a stomacului, intestinelor şi ficatului. Vitamina E conţinută de avocado se numără printe cei mai puternici antioxidanţi şi ajută la menţinerea arterelor sănătoase prin neutralizarea efectelor radicalilor liberi.
 
Afectarea pereţilor arterelor de radicalii liberi vine în timpul procesului de oxidare a colesterolului. De asemenea, consumul regulat de avocado reduce riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale şi diabet. Avocado este un aliment cu un conţinut ridicat de grăsimi, dar grăsimi sănătoase, precum acidul oleic, un acid gras mononesaturat, care este, de asemenea, principalul component al uleiului de măsline. Acidul oleic a fost asociat cu reducerea inflamaţiei în corp şi s-a dovedit a avea o influenţă pozitivă asupa unor gene legate de cancer. Fructele de avocado sunt bogate în fibre şi au o cantitate mică de carbohidraţi, două atribute care ajută la pierderea în greutate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii