Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente pentru un ficat sănătos

ro

09 Dec, 2015 00:00 1413 Marime text
Ficatul este cel care elimină efectele negative ale toxinelor din organism. El detoxifică şi curăţă trupul, filtrând continuu sângele de toxinele care intră prin tractul digestiv, prin piele şi prin sistemul respirator. Buna funcţionare a ochilor, a inimii, a creierului, a articulaţiilor şi a rinichilor depinde de activitatea ficatului, iar consumul anumitor alimente poate asigura sănătatea acestuia.
 
Usturoiul, de exemplu, conţine sulf, seleniu şi alicină, nutrienţi care ajută la protejarea ficatului de toxine şi activează enzimele hepatice responsabile de eliminarea toxinelor din organism. Turmericul este unul dintre cele mai bune alimente pentru menţinerea unui ficat sănătos, care ajută chiar şi la regenerarea celulelor hepatice. Pe de altă parte, grepfrutul este bogat în vitamina C şi antioxidanţi, compuşi ce stimulează producerea enzimelor responsabile cu detoxifierea ficatului. Acest fruct conţine şi flavonoide, care ajută ficatul să ardă grăsimile, şi nu să le asimileze.
 
Legumele cu frunze verzi, precum, rucola, păpădia sau spanacul, conţin numeroşi compuşi ce neutralizează metalele grele din ficat. Verdeţurile elimină, de asemenea, pesticidele şi ierbicidele din corp şi impulsionează fluxul de curăţare. Fructele de avocado, datorită conţinutului bogat în glutation, ajută activ ficatul prin protejarea sa împotriva toxinelor. Ceaiul verde, la rândul lui, conţine multe catechine, antioxidanţi ce elimină grăsimea din ficat.
  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii