Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care scad colesterolul

ro

20 Jul, 2016 00:00 1810 Marime text


Toate alimentele de origine animală sunt bogate în colesterol. Astfel, carnea, lactatele şi ouăle pot duce la creşteri ale nivelului de colesterol, care riscă să se depună pe vasele de sânge şi să conducă la îngustarea arterelor. Consumul moderat de bere ajută organismul să reducă nivelul de colesterol „rău” (LDL). Berea conţine, de asemenea, o serie de antioxidanţi, care provin din ingredientele naturale din care este fabricată această băutură, adică cereale şi hamei.
 
Usturoiul este bogat în seleniu, zinc, mangan, vitaminele A şi C. El întăreşte sistemul imunitar, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi are un rol foarte important în lupta împotriva colesterolului LDL. Pentru ca proprietăţile sale să se menţină la valoare maximă, usturoiul trebuie consumat crud. Merele sunt, totodată, aliatele organismului în lupta cu colesterolul. Şi păstăile reprezintă o bună modalitate prin care se poate reduce nivelul colesterolului LDL şi poate înlocui alimentele bogate în proteine, care au în acelaşi timp şi un conţinut ridicat de grăsimi saturate. Bananele, la rândul lor, sunt bogate în fibre solubile, care ajută la scăderea colesterolului prin îndepărtarea acestuia din sistemul digestiv, împiedicându-l să se mute în sânge şi să înfunde arterele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii