Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Alimente care energizează organismul

ro

03 Dec, 2015 00:00 1908 Marime text
Gălbenuşul de ou este bogat în vitamina B, aceasta fiind responsabilă cu transformarea alimentelor în energie. În plus, conţine şi vitamina D, foarte bună pentru menţinerea oaselor puternice. Cantitatea mare de proteine din ouă fac din ele ingredientul perfect pentru menţinerea saţietăţii o lungă perioadă de timp. De asemenea, ele sunt ideale după antrenament sau după efectuarea unor activităţi mai solicitante.
 
Pe de altă parte, cerealele sunt bogate în fibre şi eliberează glucoza treptat în organism, pentru ca tu să ai energie pe parcursul întregii zile. Cerealele integrale conţin aproape toate vitaminele şi mineralele de care organismul are nevoie.
 
Şi seminţele de dovleac sunt bogate în proteine, grăsimi sănătoase şi fibre şi ţin de foame o perioadă destul de lungă de timp. În plus, aceste seminţe mai conţin magneziu, fosfor şi zinc. Uleiul din seminţe de dovleac are acelaşi efect de energizare a organismului.
 
Fructele goji ajută la creşterea energiei şi la eliberarea de hormoni, astfel încât organismul poate reacţiona mult mai bine la stres. Totodată, aceste fructe oferă energie pozitivă, cresc nivelul de circulaţie al sângelui, iar celulele sunt mai bine oxigenate.
 
Nucile şi seminţele, în amestec cu fructele uscate, reprezintă combinaţia ideală de grăsimi sănătoase, fibre şi proteine. Acestea conţin fibre care încetinesc efectele metabolice ale carbohidraţilor şi repară fibrele musculare după antrenament.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii