Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Afinele, cele mai populare fructe de pădure

ro

21 Jul, 2016 00:00 2916 Marime text
 Afinele sunt fructele cu cele mai mari cantităţi de substanţe antioxidante localizate în pigmentul colorat al fructului. Ele conţin în proporţie de 80% apă, zaharuri, acizi, proteine, antocianide, pectine, flavonoide, tanini, vitamine şi săruri minerale. Afinele sunt indicate hipertensivilor, deoarece previn creşterea tensiunii arteriale, împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi formarea cheagurilor pe artere. Aceste fructe de pădure îmbunătăţesc activitatea cerebrală, protejează creierul de stresul oxidativ şi reduc afecţiunile apărute cu înaintarea în vârstă.
 
De asemenea, consumul afinelor îmbunătăţeşte acuitatea vizuală, circulaţia sangvină la nivelul ochilor şi al sistemului nervos şi previne şi tratează unele boli de ochi, cum ar fi retinită pigmentoasă. Afinele conţin şi glucochinină, o substanţă ce reduce nivelul de zahăr din vasele de sânge, reducând astfel şi dependenţa de administrarea insulinei. În acelaşi timp, consumul de afine regenerează ficatul, combate oboseala, stimulează circulaţia sângelui şi a oxigenului în creier.
 
Mai mult de atât, sucul de afine anihilează colibacilii, bacterii ce cauzează infecţiile la nivelul tractului urinar. Ceaiurile de afine ajută la vindecarea diferitelor afecţiuni ale stomacului şi la rezolvarea anumitor probleme ale sistemului digestiv. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii