Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rucola întăreşte sistemul imunitar

ro

18 Sep, 2014 11:52 1563 Marime text
Rucola, o plantă din familia cruciferelor, care poate fi utilizată în gastronomie, sub formă de salată, dar şi în fitoterapie, are o aromă puternică a cărei tărie creşte odată cu vârsta frunzei, şi un gust amărui şi puţin piperat. Rucola este o sursă importantă de fibre, vitamine, fier, calciu, potasiu, magneziu, acid folic, carbohidraţi, betacaroten şi sulforafan, o substanţă cunoscută pentru proprietăţile sale anti-cancerigene şi pentru capacitatea de a stimula enzimele ce determină detoxifierea naturală a organismului.
 
Această plantă are proprietăţi antioxidante, contribuie la întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţeşte calitatea sângelui şi regularizează nivelul colesterolului în sânge. Rucola este recomandată în alimentaţie deoarece contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi a radicalilor liberi, îmbunătăţeşte sănătatea pielii şi a ochilor. De asemenea, are efecte stimulente, oferă energie şi putere organismului şi ameliorează tusea.
 
Consumată frecvent, rucola poate lupta eficient pentru prevenirea multor tipuri de cancer, dar şi împotriva ulcerului. Menţine sănătatea oaselor, ajută tranzitul intestinal, susţine funcţia ficatului şi a plămânilor, scade riscul de cataractă, reduce secreţia acidă a stomacului şi mediază activitatea hormonală pentru remedierea ulcerului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii