Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rodia, super-fructul cu multiple beneficii

ro

06 Feb, 2021 00:00 2662 Marime text
  • Rodiile previn îmbătrânirea datorită conținutului bogat de natioxidanți.
  • Rodia poate asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C
Rodiile sunt o sursa extrem de bogată în antioxidanți, cei mai importanți dintre acestia fiind polifenolii, dintre care taninurile, acidul elagic și antocianinele se regasesc in cantitatile cele mai mari.
 
Astfel, antioxidanții din organism impiedica sau amana procesul de îmbătrânire celulară.
 
Totodata, antioxidantii ajuta si la estomparea inflamatiei cronice din organism. Antioxidanții din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.
 
Consumul de rodie menține tensiunea arterială în parametri normali, prevenind infarctul miocardic și alte probleme ale inimii.
 
Catalogată de multe ori ca un super fruct rodia poate asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulţi şi este bogată în acid folic şi vitaminele A şi E.
 
Rodia luptă împotriva apariţiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inimă, artrite şi chiar protejează creierul fătului. Este recomandat ca şi femeile gravide să consume suc de rodii deoarece protejează creierul micuţilor de eventualele afecţiuni ce pot apărea din cauza proastei oxigenări sau a circulaţiei sângelui necorespunzătoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii