Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ridichea și hreanul, de ajutor în tratarea sinuzitei

ro

24 Feb, 2021 00:00 3456 Marime text
  • Bolile care răspund cel mai bine la tratamentul cu macerat de ridichi sunt cele pulmonare și astmul bronșic.
  • De asemenea, este un calmant al tusei convulsive, al sinuzitelor și tranheobronșitelor respectând modul de administrare.
Acțiunea vindecătoare a ridichii diferă de la o boală la alta, motiv pentru care și modalitățile de administrare sunt diferite.

Înaintea tuturor afecțiunilor, ridichea a tratat bananele accesele de tuse, ajutând la fluidizarea și eliminarea mucozităților.

Monarhii mai vârstnici își amintesc de leacul cu suc de ridiche neagră folosit în tratarea afecțiunilor grave ale plămânilor dar și în calmarea accesorilor de tuse despre care aminteam mai sus. Pentru aceasta se ia o ridiche de mărime medie, se spală bine, dar nu se curăță de coajă.

Cu ajutorul unui cuțit se scobește și se scoate miezul, după care se umple cu pastă formată din 100 de g de miere polifloră și 50 de g de hrean dat pe răzătoare, scrie autoarea Mariana Borloveanu în cartea ta intitulată "Leacuri mănăstirești".

Se pune ridichea umplută într-un vas, având grijă să nu se răstoarne și se lasă la plămâdit timp de 48 de ore, după care se amestecă foarte bine cu ajutorul unei lingurițe astfel încât să se radă și un strat de ridiche.

Se răstoarnă acest amestec într-un borcan, care ulterior se păstrează închis ermetic într-un loc întunecos și rece.Tratamentul se administrează până la terminarea întregii compoziții, luandu- se câte o lingură din preparat cu o jumătate de oră înaintea fiecărei mese principale.

Bolile care răspund cel mai bine la tratamentul cu macerat de ridichi sunt cele pulmonare și astmul bronșic. De asemenea, este un calmant al tusei convulsive, al sinuzitelor și traheobronșitelor respectând modul de administrare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii