Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ridichea neagră, nenumărate beneficii pentru întreg organismul

ro

16 Jun, 2020 00:00 2692 Marime text
  • Siropul de ridiche neagră se bea dimineața, pe stomacul gol.
Un aliment foarte important pentru sănătatea întregului organism, dar mai puțin âcunoscut este ridichea neagră.
În timpul sezonului rece, siropul de ridiche neagră ajută cu succes la tratarea tusei și a răcelii. Totodată, ridichea neagră întărește sistemul imunitar, ajută ficatul și îmbunătățește sănătatea cardiovasculare.
Printre beneficiile pe care specialiștii le amintesc constant în ce privește consumul de ridiche neagră se numără aportul de vitamina C pe care aceasta îl aduce organismului, iar vitamina C se numără printre principalii aliați pentru combaterea stresului.
De asemenea, acest aliment îmbunătățește sănătatea psihologică, prin aportul de seleniu și potasiu pe care le conține și susține buna funcționare a sistemului digestiv.
Puțini știu că, de fapt, consumul regulat de suc de ridiche ajută pielea să aibă un aspect strălucitor și sănătos, fiind o importantă sursă de hidratare, dar și de curățare a tenului. Totodată, și părul are de câștigat dacă i se aplică un tratament cu suc de ridiche, întrucât aceasta ajută la eliminarea mătreții, spun specialiștii, și întărește rădăcina, prevenind astfel căderea părului.
Pentru a prepara siropul de ridiche neagră, este necesară o ridiche de dimensiuni medii și 1-2 lingurițe de miere. Ridichea se spală bine, apoi se face o gaură în centrul său, unde se toarnă cele două lingurițe de miere. Compoziția se lasă la temperatura camerei până ce se va forma un sirop gros. Siropul astfel format poate fi pus într-un recipient și păstrat în frigider. Specialiștii recomandă a se consuma între o linguriță și trei lingurițe din acest sirop dimineața, pe stomacul gol, timp de o săptămână.

Sursa foto: wikipedia.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii