Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii pentru mâini şi picioare care se umflă

ro

29 Aug, 2016 00:00 33150 Marime text
Umflarea mâinilor şi a picioarelor poate fi cauzată de mai mulţi factori, cei mai comuni fiind retenţia de apa, un job care necesită statul intr-o singură poziţie pentru perioade mari de timp, sarcina, căldura, hipotiroidismul sau probleme cu circulaţia sângelui. Pe lângă disconfortul fizic pe care îl produce umflarea membrelor, apare şi disconfortul psihic

De pe lista celor mai bune remedii naturale care pot fi folosite pentru a scăpa de această problemă este pătrunjelul, încă de la Hipocrate recomandat pentru umflarea mâinilor şi picioarelor. Mai multe studii au arătat că pătrunjelul tratează indigestia, detoxifică organismul, scade presiunea sângelui, ameliorează infecţiile urinare, durerile menstruale, alergiile, bronşita şi, nu în cele din urma, umflarea mâinilor şi a picioarelor.
Pentru a scăpa de retenţia de apă şi umflarea mâinilor şi a picioarelor, bea din două în două ore câte o cană de ceai de pătrunjel timp de câteva zile.

Cum se prepara ceaiul?

- taie frunzele de la mai multe legături de pătrunjel şi depozitează-le la frigider într-un recipient închis timp de o săptămână;
- pune într-o cană cu apă fierbinte două linguriţe de frunze de pătrunjel, lasă-le să se infuzeze pentru zece minute, adaugă miere, lămâie sau puţin ghimbir şi consuma-l călduţ.
Acest remediu este recomandat de fiecare dată când ai probleme cu umflarea mâinilor şi picioarelor. Ceaiul poate fi preparat şi din frunze uscate de pătrunjel cu apă fierbinte.
Măceşele sunt diuretice, sunt pline de vitamina C şi ajută la tratarea unor probleme ca reumatismul, alergiile, cistita, dar şi retenţia de apa. Un consum regulat de ceai de măceşe te va ajuta să scapi de senzaţia de picioare sau mâini umflate. Când treci prin perioade în care ai edeme, este recomandat să bei trei căni de ceai de măceşe pe zi. Pune apă fierbinte peste o lingură de fructe, acoperă cana, şi lasă să se infuzeze timp de 10 minute.

Două – trei căni de ceai de păpădie pe zi pot face adevărate minuni când vine vorba de retenţia de apă. Ceaiul de păpădie ajută la eliminarea depozitelor de apă din ţesuturi, el fiind un diuretic extrem de puternic. Pe lângă faptul că detoxifică organismul şi tratează retenţia de apă, sucul de păpădie îmbunătăţeşte starea de sănătate a ficatului, tratează diverse probleme digestive, inclusiv constipaţia. Ceaiul de păpădie mai este bun şi pentru alergii, tonifiere, probleme ale pielii, anemie şi infecţii. Pentru ceaiul care tratează retenţia de apă sunt recomandate frunzele. Lăsaţi frunzele la uscat, după care preparaţi-l ca pe un ceai obişnuit, prin infuzie. În perioadele de retenţie de apă este recomandat consumul a două – trei căni de ceai de păpădie pe zi.

Alte ceaiuri recomandate pentru retenţia de apă sunt ceaiul de mătase de porumb, ceaiul de ghimbir, ceaiul de urzici.
Medicii mai recomanda şi băile cu frunze de mentă, masajul, plimbările pe jos, reducerea consumului de sare, consumul a doi litri de apă pe zi, evitarea cofeinei şi consumul mare de fructe şi legume.
Sarea grunjoasă utilizată extern este un miracol pentru picioarele obosite şi umflate. Poţi face baie la picioare cu apă caldă în care ai pus o mână de sare grunjoasă şi 150 ml de oţet de mere. Relaxează-ţi picioarele timp de 15 minute în apă, apoi înfăşoară-le cu un prosop şi aşează-le mai sus decât nivelul capului, pentru a se reface circulaţia periferică. Castanul are numeroase beneficii terapeutice, remediile pe bază de frunze ori de tinctură de castan având acţiune venotonică, antiinflamatoare, astringentă, antioxidantă, antiedematoasă, capilaro-protectivă.

De asemenea, se pot face băi calde cu decoct de pelin, timp de cinci minute, cu mişcarea labei piciorului în toate direcţiile, se pot pune comprese cu decoct de rizom de ferigă în oţet ori băi calde cu făină de muştar ori băi calde cu decoct de coajă de salcie.

Sursa: Voceaconstantei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii