Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii pentru colicii bebeluşilor

ro

23 Jul, 2014 00:00 1075 Marime text
Cel mai des, colicii apar la copiii cu vârste cuprinse între trei săptămâni şi trei luni şi se manifestă prin agitaţie, iritabilitate, plâns, încordări ale mâinilor şi ale picioarelor. Cei mai mulţi bebeluşi se calmează dacă sunt plimbaţi în braţe sau dacă li se aplică comprese calde în zona abdominală. În cazul în care aceste două variante nu funcţionează, există şi alte remedii.
 
În acest sens, amintim de infuziile de rozmarin, busuioc, lavandă sau iasomie (o linguriţă la o cană cu apă fierbinte), care se adaugă în apa de baie a copilului. Aceste infuzii au efect calmant, reduc spasmele musculare, combat gazele intestinale, dar şi crampele abdominale.
Infuzia de cerenţel, aplicată sub formă de comprese călduţe pe abdomenul sugarului, va calma durerile provocate de colici. Pentru uzul intern se poate administra o infuzie slabă de muşeţel, ceai roşu, fenicul, anason sau chimion (un sfert de linguriţă de plantă la o cană de apă). Oricare dintre aceste infuzii, datorită efectelor calmante şi antispasmodice, va combate indigestia şi gazele intestinale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii