Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii naturiste pentru tratarea cistitei

ro

22 Jul, 2014 15:57 2309 Marime text
Cistita, o inflamaţie a vezicii urinare şi una dintre cele mai frecvente forme de infecţie urinară ce afectează femeile, se manifestă prin urinări dese şi dureroase, însoţite de senzaţia de arsură şi eliminarea unei cantităţi mici de urină. Dacă nu este tratată, cistita poate degenera în infecţii renale, infertilitate, sterilitate, calculi urinari şi renali.
 
Deşi infecţiie urinare sunt frecvente şi dureroase, se vindecă uşor dacă se iau măsurile potrivite. Multe persoane se feresc de antibiotice, deoarece pot afecta organismul pe termen lung, de aceea, pentru tratarea acestei probleme, pot fi folosite mai multe remedii naturiste, precum tinctura de ienupăr, extractul de coada-calului, bicarbonatul de sodiu.
 
În tratamentul cu tinctură de ienupăr se ia de şase ori pe zi, la interval de o oră, câte o linguriţă de tinctură cu o jumătate de pahăr de apă, timp de patru zile. Apoi se reduce doza la jumătate şi se continuă până la vindecarea completă. Extractul de coada-calului se foloseşte în băile de şezut, care durează 20 de minute. Extractul se prepară din 50 de grame de plantă uscată, lăsată la macerat în 2,5 litri de apă, de seara până dimineaţa, după care se scurge, iar planta rămasă se fierbe în alți 2,5 litri de apă timp de două minute. După ce s-a răcit, se strecoară şi se amestecă. Baia de şezut durează 20 de minute.
 
Persoanele care suferă de cistită au urina foarte acidă, ceea ce cauzează senzaţia de arsură la urinare. Bicarbonatul de sodiu, care conţine săruri de potasiu, reglează PH-ul din vezică şi aduce concentraţia de chimicale din urină la un nivel normal. Pentru ameliorarea simptomelor şi grăbirea vindecării, se bea un pahar de apă în care se adaugă o linguriţă de bicarbonat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii