Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Remedii naturiste pentru detoxifierea ficatului

ro

13 Mar, 2015 00:00 2052 Marime text
Ficatul este un organ vital fără de care nu am reuşi să supravieţuim. Printre funcţiile acestuia se numără detoxifierea întregului organism, sinteza proteinelor şi eliberarea substanţelor necesare pentru realizarea digestiei. Tot ficatul secretă bila şi prelucrează substanţe toxice, precum medicamentele şi aditivii alimentari. Ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera şi care poate funcţiona chiar şi atunci când este afectat în proporţie de 80-90%.

Printre remediile naturiste ce favorizează detoxifierea ficatului se află tărâţele de psyllium. Acestea contribuie şi la absorbţia toxinelor din organism, la reglarea colesterolului şi a glicemiei. Şi rădăcina de cicoare este cunoscută pentru proprietăţile sale de purificare a ficatului şi a rinichilor, fiind folosită în tratarea ficatului mărit şi a icterului.

Armurariul, de asemenea, se numără printre cele mai cunoscute plante folosite pentru detoxifierea ficatului. Tratamentul cu armurariu este foarte eficient în cazul hepatitelor. Din seminţele de armurariu se prepară caspsulele de silimarină, ce refac celula hepatică, ajută digestia şi favorizează descompunerea substanţelor toxice.

Rădăcina de brusture este una dintre plantele cele mai eficiente în ceea ce priveşte detoxifierea ficatului. În plus, brusturele ajută digestia, stimulează funcţiile ficatului, ameliorează gazele intestinale şi ajută la curăţarea sângelui.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii