Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii naturiste care tratează crăpăturile din colţul gurii

ro

11 Sep, 2014 00:00 82330 Marime text
Crăpăturile din colţul gurii sunt nişte plesnituri superficiale ale pielii şi ale mucoasei colţurilor gurii, determinate de o infecţie streptococică, ori de lipsa vitaminei B2. Aceste răni din colţul gurii au un aspect neplăcut, fiind acoperite de o crustă de culoare aurie, precum cea a mierii de albine. Uneori, pot fi acoperite de un depozit albicios, în acest caz fiind vorba despre o infecţie cu candida.
 
Leziunile pot fi însoţite de dureri, mai ales în timpul vorbirii sau al alimentaţiei. În tratarea acestei probleme, ceaiul de muşeţel este foarte util, deoarece are proprietăţi antiinflamatorii şi antiseptice. De asemenea, compresele cu infuzie din frunze de podbal sunt eficiente în tratarea crăpăturilor.
 
În timp ce florile de galbenele, datorită proprietăţilor antivirale, cicatrizează rănile şi reduc inflamaţia locală, uleiul de sunătoare, aplicat de câteva ori pe zi pe locul afectat, face minuni în tratarea crăpăturilor din colţul gurii. Alte produse care au proprietăţi hidratante şi reduc infecţia sunt uleiul de măsline, capsulele cu vitamina E, untul fără sare, smântâna proaspătă sau mierea de albine. Rujurile cu extract de strugure nu sunt recomandate în perioada în care colţurile gurii sunt crăpate, deoarece conţin fenoli care usucă buzele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii