Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remedii interne pentru tromboflebită, o afecţiune a sistemului cardiovascular

ro

23 Jul, 2014 15:03 1869 Marime text
Tromboflebita, o afecţiune a sistemului cardiovascular care se manifestă prin inflamarea  unei vene, însoţită de formarea cheagurilor de sânge, este asociată cu durere, febră şi creşterea temperature locale.
 
Pe lângă tratamentul medicamentos necesar, pentru a grăbi vindecarea, se poate apela şi la remediile naturale. În acest sens, sucul de roșii contribuie la diminuarea cheagurilor de sânge şi acţiunii substanțelor din tutun, una dintre principalele cauze ale apariției tromboflebitei. Se consumă trei căni de suc de roşii pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor, timp de 30 de zile. Pentru prepararea sucului, se vor folosi doar roşii crescute organic, bine coapte, sănătoase. Nu este recomandat bulionul sau sucul de roșii conservat.
 
Pulberea de scoarță de salcie are acțiune asemănătoare aspirinei, previne formarea trombilor şi are efecte vasodilatatoare. Pentru a accelera vindecarea tromboflebitei, se poate lua câte trei linguriţe rase pe zi.
Sucul de lămâie, datorită efectelor tonice, antiinflamatoare şi antifebrile, împiedică formarea chegurilor de sânge. Pentru prepararea sucului, se folosesc două lămâi de mărime medie, care se spală bine şi se rad. Pulpa lămâilor se taie mărunt şi se pune în 500 ml de apă. Ulterior, se adaugă coaja rasă şi două linguri de miere de albine. Se omogenizează şi se lasă la macerat timp de patru ore, la temperatura camerei, după care se strecoară şi se consumă tot sucul obţinut. Această cură se ţine timp de şapte zile. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii