Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reflexoterapia şi beneficiile ei pentru sănătate

ro

10 Jul, 2014 00:00 1942 Marime text
Reflexoterapia presupune masarea anumitor puncte reflexe sensibile sau dureroase, contribuind la o reechilibrare completă a organismului prin relaxarea muşchilor. Această terapie alternativă este noninvazivă şi lipsită de toxicitate şi poate trata afecţiuni ale sistemelor: urinar, nervos, circulator, respirator, limfatic, endocrin, reproducător şi articular.
 

În funcţie de intensitatea afecţiunii pe care dorim să o tratăm, reflexoterapia trebuie practică pe o durată de 2-3 zile, până la perioade de 2-3 luni. Aceste şedinţe se pot realiza chiar şi timp de un an. Prin aplicarea unei presiuni de intensitate medie, cu degetele sau cu diverse obiecte specifice tratamentului, pe partea inferioară a piciorului, poţi trata sau ameliora simptomele multor boli precum durerile de cap, migrenele şi insomniile, dar şi afecţiuni mai grave precum cele cardiace, ale coloanei sau ale aparatului digestiv. De asemenea, prin reflexoterapie mai pot fi tratate şi afecţiunile dermatologice (acneea, psoriazisul) precum şi cele neurologice. Afecţiunile hepato-biliare, dar şi stresul, senzaţiile de ameţeală, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresie sau atacuri de panică pot fi reduse cu ajutorul unor şedinţe de reflexoterapie realizate de specialişti.
 
Fiind reprezentată de o tehnică deosebită de masaj, ce se bazează pe relaţia dintre anumite zone cutanate şi activitatea aparatelor şi sistemelor organismului uman, reflexoterapia este foarte indicată şi în cazul curelor de slăbire. Efectele asupra greutăţii corporale sunt date de capacitatea de a normaliza stările de stres sau nervozitate, precum şi dereglările hormonale.
Atunci când este corect aplicată, reflexoterapia nu are contraindicaţii, având doar rolul de a echilibra funcţiile organismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii