Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile medicinale ale păstârnacului

ro

21 Apr, 2015 13:38 2004 Marime text
Rădăcina de păstârnac conţine vitaminele A, C şi pe cele din complexul B, dar şi potasiu, fosfor, calciu, hidraţi de carbon, proteine şi fibre alimentare. Păstârnacul are proprietăţi depurative, diuretice, expectorante, analgezice şi tonifiante. Datorită efectelor sale, ajută la eliminarea toxinelor din organism, ameliorează reumatismul, reglează ciclul menstrual, combate anemia şi astenia. De asemenea, curăţă sângele, reglează digestia, drenează ficatul şi rinichii. 
 
Această legumă este recomandată şi persoanelor aflate în perioada de convalescenţă, datorită proprietăţilor sale nutritive, dar şi celor care doresc să slăbească. Păstârnacul reglează tensiunea şi calmează durerile provocate de colicile renale şi hepatice. Totodată, este folosit în tratarea anghinei pectorale, a nevrozelor cardiace şi afecţiunilor tractului gastrointestinal. În acelaşi timp, rădăcina de păstârnac este folosită pentru obţinerea beroxanului, un preparat indicat în bolile de piele, cum ar fi vitiligo.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii