Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietăţile foilor de dafin

ro

22 Jul, 2014 10:18 1836 Marime text
Folosite cel mai frecvent drept condiment, frunzele de dafin au efecte antivirale, antiseptice, bactericide şi cicatrizante. Acestea conţin proteine, retinol, grăsimi, vitaminele A, C, nianicină, piridoxină, calciu, zinc, fier, potasiu, magneziu şi antioxidanţi.
Frunzele de dafin au rol sedativ, diminuează simptomele depresiei, menţin sănătatea sistemului cardiovascular şi accelerează digestia. Totodată, sunt eficiente în tratarea aftelor şi abceselor dentare, în dispepsie, balonare, gastro-enterite şi bronşite.
 
Împotriva durerilor reumatice se poate folosi uleiul de dafin, preparat din 100 grame de frunze de dafin mărunțite, care se adaugă în 100 ml alcool alimentar. Vasul se închide ermetic şi se lasă pentru 24 de ore. Ulterior, se adaugă un litru de ulei de măsline şi se păstrează într-un loc întunecat şi rece timp de cinci săptămâni, după care se strecoară şi se poate folosi la masaj. Uleiul este eficient în cazul oboselii şi al spasmelor musculare.
Infuzia de dafin se prepară din două frunze la o cană de apă clocotită şi se foloseşte pentru calmarea afecţiunilor nervoase, căilor respiratorii, răcelii, gripei şi reumatismului. Împotriva nevralgiilor, se prepară o infuzie din 125 grame de frunze la un litru de apă clocotită. Cu această infuzie se masează zona dureroasă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii