Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Profită de beneficiile uimitoare ale untului de cacao

ro

13 Aug, 2015 00:00 1277 Marime text
Untul de cacao este o grăsime naturală, comestibilă, de culoare galbenă, care provine din boabele de cacao, printr-un proces de extragere la rece. Acest unt are un gust şi un miros de ciocolată, conţine antioxidanţi naturali, fiind utilizat la producţia de ciocolată şi de cacao pudră, în industria farmaceutică şi cea cosmetică.
 
O sursă importantă de antioxidanţi, vitaminele E, K şi grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, untul de cacao este cunoscut drept un hidratant excelent, fiind folosit de secole pentru efectele pozitive pe care le are asupra pielii. Acesta este deseori recomandat drept tratament în boli ale pielii, precum eczeme sau dermatite, dar şi în prevenirea şi tratarea vergeturilor. Recomandat pentru toate tipurile de piele, unul de cacao ajută la estomparea cicatricilor, elimină roşeaţa, calmează iritaţiile şi oferă strălucire pielii.
 
De asemenea, datorită vitaminei E pe care o are în compoziţie şi a antioxidanţilor, untul de cacao neutralizează radicalii liberi şi ajută pielea să producă colagenul de care are nevoie pentru a diminua ridurile, alături de alte semne ale îmbătrânirii premature. Utilizat pentru masarea pielii, acest unt contribuie la reducerea stresului, la creşterea imunităţii şi chiar la prevenirea cancerului. Tot untul de cacao ameliorează ţesuturile epidermei din zona călcâielor, a coatelor şi a genunchilor. În plus, folosirea acestui unt duce la regenerarea şi la hidratarea podoabei capilare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii