Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Profită de beneficiile uimitoare ale sucului de mere

ro

16 Aug, 2015 10:55 1760 Marime text
Merele conţin sorbitol, substanţă care oferă o soluţie în cazul problemelor legate de constipaţie. Când această substanţă ajunge în intestin, atrage apa către colon. În acest fel, digestia se petrece cu o mai mare uşurinţă. Merele reprezintă o bună sursă de antioxidanţi necesari sănătăţii sistemului cardio-vascular şi, în plus, oferă organismului mineralele necesare, precum potasiu, bun pentru inimă.
 
Datorită conţinutului de flavonoizi şi de acid fenolic, sucul de mere luptă contra tumorilor şi a cancerului, în special cel de plămâni. Acest suc poate fi considerat una dintre principalele metode prin care se poate întări sistemul imunitar. Totodată, conţine vitamine şi minerale într-o combinaţie apoape perfectă pentru menţinerea sănătăţii sistemului osos. Sucul de mere oferă şi numeroase beneficii asupra frumuseţii pielii şi părului, merele fiind folosite într-o multitudine de remedii naturale pentru a trata afecţiunile pielii, precum inflamaţiile, cearcănele şi ridurile.
 
Aplicarea sucului de mere pe părul umed poate preveni anumite afecţiuni ale scalpului, cum ar fi mătreaţa. Un alt beneficiu al sucului de mere este acela de a echilibra nivelul colesterolului din sânge, principala cauză a apariţiei majorităţii bolilor cardio-vasculare. Mărul este un fruct alcalin care ajută ficatul să elimine toxinele şi, în plus, ajută la menţinerea nivelurilor ph-ului în limite normale. Sucul de mere, în acelaşi timp, este bogat în flavonoizi, substanţe care pot inhiba apariţia atacurilor de astm.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii