Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Produsele din soia – multiple beneficii pentru organism

ro

26 Jun, 2014 13:53 1778 Marime text
Produsele din soia au început să aibă o mare importanţă în alimentaţia românilor, mai ales în perioadele de post. Acestea se găsesc sub forme diverse, de la mezeluri şi pateuri, până la iaurturi, brânzeturi şi lapte, iar consumul lor are numeroase beneficii pentru organismul uman, dacă sunt obţinute din boabe integrale de soia, care nu conţin aditivi.

Nutriţioniştii recomandă consumul acestor produse, deoarece soia este un aliment sănătos, consistent, fără colesterol şi foarte sărac în grăsimi saturate. Consumul produselor din soia contribuie la reglarea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului şi asigură o bună circulaţie a sângelui. De asemenea, soia scade riscul apariţiei cancerului de sân, prostată sau colon, fapt ce se datorează isoflavonilor, substanţe aflate în compoziţia acestor produse şi care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Totodată, consumul regulat al produselor din soia previne osteoporoza, bolile cardiovasculare, întăreşte sistemul imunitar, scade nivelul glicemiei, reduce inflamaţiile, menţine sănătatea intestinelor şi ameliorează simptomele menopauzei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii