Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru plante care echilibrează hormonii

ro

16 Sep, 2014 09:47 1380 Marime text
Lemnul-dulce conţine fitoestrogeni şi este recunoscut pentru proprietăţile sale de activare a estrogenului, fiind folosit în preparate pentru creşterea şi întărirea sânilor, în accentuarea formelor feminine, dar şi în cazurile de amenoree. Lemnul dulce combate infertilitatea, hirsutismul şi frigiditatea la femei, tulburările specifice premenopauzei şi menopauzei, precum bufeuri, transpiraţie, iritabilitate.
 
Seminţele de mărar sunt considerate un elixir al tinereţii şi al feminităţii deoarece au efecte similare cu ale hormonului estrogen. Consumul seminţelor de mărar face ca pielea să devină mai strălucitoare şi mai catifelată, sânii mai fermi, iar ritmul de creştere al părului de pe corp scade destul de mult. Creţişoara este un bun reglator hormonal, are acţiune diuretică, antihemoragică, astringentă, antiinflamatorie, cicatrizantă, fiind indicată în caz de dismenoree, tulburări menstruale, amenoree sau hemoragie uterină. De asemenea, este utilă în menţinerea sarcinilor în cazul femeilor cu predispoziţie la avort şi are efect benefic în diminuarea simptomatologiei specifice menopauzei.
 
Mugurii de zmeură reglează activitatea ovarelor, se folosesc pentru menţinerea sub control a tuturor fenomenelor ce ţin de menopauză, precum bufeuri, usturimi în zona genitală, tulburări emoţionale. Totodată, încetineşte procesele de îmbătrânire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii