Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pancreatita – prevenire şi metode naturiste

ro

24 Jul, 2014 15:10 3519 Marime text
Pancreatita reprezintă inflamaţia pancreasului, o glandă cu secreţie exocrină şi endocrină, care are o importanţă majoră în funcţionarea corectă a organismului. Pentru a preveni această afecţiune, trebuie redus consumul alimentelor bogate în grăsimi şi îndepărtaţi factorii de risc, precum obezitatea, hipertensiunea arterială şi controlul diabetului zaharat. Pe lângă acestea, remediile naturiste au şi ele utilitatea lor.
 
Astfel, sucul de roşii asigură o bună hidratare a organismului, remineralizează şi revitaminizează organismul. Infuzia de păpădie ajută la vindecarea problemelor ficatului, dar şi pe cele ale pancreasului. Acesta se prepară dintr-o lingură de plantă uscată şi o cană de apă.
Salvia este de folos în cazurile în care există exces de suc pancreatic. În acest caz, este folosită infuzia preparată din două linguriţe de plantă mărunţită şi o cană de apă. Aceasta se bea de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Remediul este folosit ca adjuvant şi în tratarea cancerului de pancreas.
 
Anghinarea se foloseşte preparând infuzie dintr-o linguriţă de plantă uscată. Se consumă de doua ori pe zi, dimineaţa şi seara, cu 30 de minute înainte de masă. Anasonul stimulează funcţiile pancreasului şi ajută la eliminarea gazelor. Într-o cană cu lapte se fierb două linguriţe de seminţe timp de cinci minute, după care se strecoară şi se bea. Se pot bea până la trei căni pe zi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii