Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oboseala cronică - combătută cu remedii naturiste

ro

25 Jul, 2014 00:00 1630 Marime text
Oboseala cronică este caracterizată prin extenuare severă, care împiedică efectuarea activităţilor zilnice normale. Sindromul oboselii cronice este destul de greu de diagnosticat, deoarece are multe simptome asemănătoare cu alte afecţiuni, din acest motiv, este recomandat consultul medicului specialist. Pentru ameliorarea acestei afecţiuni, care, nediagnosticată şi netratată la timp, poate avea urmări grave, atât în plan psihic, cât şi în plan fizic şi profesional, pot fi folosite şi o serie de remedii naturiste.

Argila, datorită proprietăţilor sale detoxifiante, ajută la revigorarea întregului organism, alungă stările de oboseală şi de epuizare. Apa de argilă se prepară dintr-o jumătate de pahar de apă plată şi o linguriţă de argilă. Ingredientele se lasă la macerat de seara până dimineaţa. În primele şapte zile ale curei, lichidul obţinut se consumă cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă. Apoi, în următoarele 14 zile, se consumă tot conţinutul paharului, amestecând apa cu argila, înainte de a bea. Cura cu argilă durează în total 21 de zile.
Un alt remediu recomandat este polenul de albine, indicat persoanelor care desfăşoară muncă intelectuală. Acesta reduce starea de oboseală, efectele stresului şi diminuează depresia. Se administrează o lingură, dimineaţa, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 20 de zile pe lună.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii