Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nemţişorul de câmp, benefic în bolile reumatice

ro

28 Jul, 2014 17:33 3917 Marime text
Nemţişorul de câmp, o plantă erbacee, cu flori de culoare violet-albăstrui, roz sau albe, conţine alcaloizi, delfină, tanini şi substanţe amare.  Alcaloizii prezenţi în nemţisorul de câmp au capacitatea de a diminua tensiunea arterială şi de a reduce ritmul inimii. Preparatele din florile acestei plante combat sterilitatea şi sunt benefice în bolile reumatice şi cele ale vezicii urinare.
 
Această plantă se utilizeazǎ în tratarea unor afecţiuni, precum astmul bronşic, guta, paraziţii intestinali, hipertensiunea, infertilitatea, leucoreea, hemoroizi, dar şi împotriva constipaţiei. De asemenea, tinctura de nemţisor de cȃmp este un bun remediu împotriva pǎduchilor.
 
Intern planta se foloseşte sub formǎ de infuzie, tincturǎ sau decoct, iar ȋn utilizarea sa externǎ se recomandă cataplasmele sau băile locale pentru tratarea rănilor şi a hemoroizilor. În ceea ce priveşte decoctul, se fierbe o jumǎtate de linguriţǎ de flori mǎrunţite în 250 ml de apă, apoi se strecoarǎ şi se consumǎ douǎ-trei cǎni pe zi. Utilizarea nemţisorului de cȃmp nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii