Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății Nu sunt probleme deosebite în privința bolilor transmisibile, în rândul refugiaților ucraineni (VIDEO)

ro

26 Mar, 2022 12:59 1397 Marime text
Ministrul Sănătății, foto: Facebook/ Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat sâmbătă, 26 martie, după şedinţa de Guvern, că numărul de solicitări de asistenţă medicală din partea persoanelor care vin din Ucraina este redus.

Acesta a menționat că au fost 107 cereri la serviciile de ambulanţă, iar 80 de persoane sunt internate în unitățile medicale din România. 

Totodată, potrivit ministrului, autorităţile de sănătate publică colaborează cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă în vederea evaluării oricărui caz legat de boli transmisibile, care pot fi aduse de persoanele refugiate. Alexandru Rafila a precizat că nu sunt probleme deosebite în această privinţă.

 

„Un element care ne interesează deosebit este posibilitatea de a evalua persoanele refugiate când ajung în centre organizate de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile locale, încât să poată fi identificate persoanele, mai ales copiii, dacă au boli transmisibile.

Nu avem probleme deosebite până în momentul de faţă în ceea ce priveşte afecţiuni pentru care suntem alerţi, dar nu trebuie să fim exageraţi în ceea ce priveşte posibilitatea de apariţia unor cazuri de poliomielită sau de difterie pe teritoriul României.

Ştim că în Ucraina, datorită acoperirii vaccinale reduse, exista acest pericol şi au existat probabil şi cazuri de infecţie, care nu ştim în ce măsură au fost evidenţiate de autorităţile ucrainene, dar autorităţile de sănătate publică colaborează cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă încât să poată să evalueze orice caz suspect legat de aceste boli transmisibile", a afirmat ministrul Sănătăţii.


Alexandru Rafila a menţionat că nu au existat probleme în ceea ce privește procesul de acordare a serviciilor medicale.

video: Facebook/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii