Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Lucerna conţine o multitudine de substanţe nutritive

ro

17 May, 2015 10:28 2614 Marime text
Lucerna a fost utilizată de secole în întreaga lume pentru menţinerea sănătăţii şi întinerire. Ea aduce un aport important de vitamine (A, B, C, D, E, P) şi minerale, precum calciu, fier şi potasiu, care stimulează procesele imunologice, cresc apetitul, ajută refacerea organismului în perioadele de convalescenţă şi suprasolicitare acţionând ca un energizant asupra întregului organism.
 
Prin conţinutul crescut în clorofilă şi alţi nutrienţi, lucerna alcalinizează organismul. De asemenea, are în compoziţia sa saponine, flavone, aminoacizi, acizi organici şi glicozide. Lucerna poate fi utilizată pentru scăderea inflamaţiei plămânilor, fiind benefică şi pentru cei care suferă de astm, pneumonie şi bronşită.
 
Lucerna conţine de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, iar calciul pe care îl conţine este uşor absorbit şi asimilat de către organism. Lucerna conţine şi peste 40 de bioflavonoizi diferiţi. Frunzele au un procentaj ridicat de betacaroten care întăreşte sistemul imunitar. Lucerna este folosită şi pentru detoxifierea ficatului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii