Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lemnul dulce, o plantă cu beneficii uimitoare

ro

26 Jul, 2014 14:17 2114 Marime text
Lemnul dulce, o plantǎ folosită pentru proprietăţile sale medicale, ȋncǎ din Egiptul Antic, este un puternic stimulent al sistemului imunitar, dar şi al celui hormonal. În scop terapeutic, se utilizează rădǎcina, de culoare maro la exterior şi galben la interior, care are un gust foarte dulce.
Lemnul dulce este folosit în tratarea problemelor sistemului digestiv, inclusiv a ulcerelor gastrice, arsurilor la stomac, colicilor sau gastritei cronice. De asemenea, lemnul dulce este indicat în tratarea durerii în gât, a bronşitei şi a tusei, precum şi împotriva osteoartritei şi lupusului eritematos. Totodată, lemnul dulce este utilizat ȋn tratamentul tulburărilor hepatice, malariei, tuberculozei, dar şi ȋn cazul sindromului de oboseală cronicǎ.

Fiind o sursǎ naturalǎ de estrogen, această plantă poate regla ciclul menstrual, fiind eficace şi în atenuarea crampelor menstruale sau a simptomelor menopauzei. Planta mai este utilizatǎ în tratarea sindromului ovarului polichistic şi al infertilitǎții, dar şi pentru a îmbunătăţii funcţia glandelor suprarenale. Rǎdǎcina plantei se poate administra sub formǎ de pulbere, infuzie sau tincturǎ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii