Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete

ro

27 Jan, 2017 00:00 2377 Marime text
Există preconcepția că legumele și fructele congelate sunt procesate și de aceea nu sunt sănătoase. Din fericire, această idee este greșită. Când îți faci cumpărăturile, nu ezita să treci și pe la raionul de produse congelate, pentru că s-ar putea să faci cea mai sănătoasă alegere.
 
Un studiu din 2013, a arătat că valoarea nutrițională a fructelor și legumelor congelate e de cele mai multe ori superioară variantelor lor proaspete.
 
De ce? Legumele și fructele își pierd din nutrienți din cauza faptului că se culeg înainte să fie coapte cu adevărat, se coc pe drum și stau pe rafturi destul de mult timp până sunt cumpărate.
 
Produsele încep să-și piardă din proprietăți din momentul în care sunt culese, ceea ce pentru variantele lor congelate nu este cazul. De exemplu: mazărea este culeasă exact când este coaptă și este congelată rapid pentru a-i păstra valorile nutriționale.
 
Congelat nu înseamnă procesat
 
Pentru a congela fructe sau legume nu ai nevoie de conservanți sau coloranți. Este doar un proces fizic, fără se se adauge nimic în plus.
 
Congelarea este o scurtătură
 
Folosirea legumelor congelate poate reduce timpul pregătirii unei mese la jumătate. Produsele congelate nu se strică la fel de repede ca cele proaspete și, în plus poți avea pe masă, chiar și iarna legume și fructe care nu sunt de sezon, dar care sunt extrem de sănătoase. 

Legume pe care să le cumperi congelate 

Broccoli
Morcovi
Porumb
Fasole verde
Conopidă
Varza de Bruxelles
Spanac
Mazăre
 
Sursă text unica.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii