Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce afecţiuni ameliorează Lavanda şi rolul ei în sănătate

ro

14 Aug, 2015 11:06 2117 Marime text
Lavanda este cunoscută drept unul dintre simbolurile curăţeniei şi purităţii. Din cele mai vechi timpuri, lavanda a fost utilizată pentru băi, dar şi pentru tratarea unor probleme de sănătate. O plantă originară din Africa de Nord şi din regiunile muntoase ale Mediteranei, lavanda este frecvent utilizată în aromaterapie şi în masajul de relaxare.
 
Există mai multe proprietăţi medicinale asociate cu această plantă, spre exemplu are efecte anticolitice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante şi anxiolitice. Uleiul de levănţică are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatorii, care pot fi folosite pentru a ajuta la vindecarea arsurilor minore şi a muşcăturilor de animale. Mirosul de levănţică combate anxietatea şi insomnia, tratează depresia şi neliniştea, fiind foarte benefic şi pentru tratarea atacului de panică.
 
De asemenea, lavanda poate ajuta la tratarea problemelor digestive, precum vărsături, greaţă, stomac deranjat şi balonare. Foarte eficientă este terapia internă cu infuzii, ulei volatil şi cu miere în afecţiunile respiratorii (gripă, bronşită sau tuse convulsivă), care se asociază cu inhalaţii cu ulei de lavandă în amestec cu apă caldă. Pe de altă parte, lavanda este folosită pentru a ameliora durerile de cap, entorsele şi durerile de dinţi. Totodată, este utilizată pentru a preveni căderea părului, pentru a reduce inflamaţiile, dar şi pentru a elimina infecţiile fungice. Polifenolii din lavandă au capacitatea de a distruge bacteriile din stomac, responsabile cu digestia lentă şi apariţia arsurilor stomacale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii