Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce afecţiuni ne expunem când nu bem destulă apă

ro

05 Oct, 2016 00:00 1604 Marime text


Apa este prezentă în fiecare celulă a organismului şi este implicate în toate procesele din corp. De aceea, o cantitate insuficientă de apă în organism poate să ducă la apariţia mai multor probleme de sănătate, susţin specialiştii.
 
Persoanele care nu se hidratează suficient au un sistem imunitar mai slăbit, fapt care creşte probabilitatea îmbolnăvirii. În primul rând, poate să apară deshidratarea. Semnele sunt setea excesivă, ameţelile, pielea uscată, durerile de cap, pielea fierbinte, stări de slăbiciune, cât şi crampele musculare. 

Afecţiuni cauzate de hidratarea insuficientă 

Constipația, crampele abdominale, balonarea sunt doar câteva dintre complicațiile care ar putea apărea ca urmare a unui aport zilnic insuficient de apă.
 
„ Apa are un efect terapeutic major și ajută la prevenirea și tratarea a numeroase afecțiuni. Apa previne și tratează hiperaciditatea gastrică. Această afecțiune are drept cauză majoră deshidratarea. Administrarea medicației fără o hidratare completă va duce în timp la inflamarea stomacului și a duodenului, la ulcerații și chiar la cancere ale tractului gastrointestinal“, spune nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de Agerpres. 

Dureri ale articulaţiilor 

Apa previne și tratează artrita și durerile lombare, durerile reumatice articulare putând fi un semn de apă insuficientă în organism.
 
De asemenea, durerile și anchilozarea lombară pot avea drept cauză principală existența insuficientă a apei în structura coloanei și a discurilor vertebrale.
 
Lygia Alexandrescu precizează că apa previne și tratează migrenele, durerea de cap fiind un semn prin care creierul și ochii atenționează asupra unui grad ridicat de deshidratare a organismului și dispare în totalitate atunci când hidratarea este completă.
 
Totodată, apa previne și tratează astmul bronșic, această patologie care afectează anual 14 milioane de copii fiind și o complicație a deshidratării organismului.
 
„În astm trecerea liberă a aerului este împiedicată și de aceea apa nu părăsește corpul sub formă de vapori. O hidratare completă poate preveni crizele astmatice. Acești pacienți au nevoie și de o serie de săruri care să ajute la descompunerea mucusului pulmonar ce se opune trecerii libere a aerului“, explică nutriționistul. 

Hidratarea corespunzătoare  previne diabetul 

Apa previne și tratează diabetul aflat în fază incipientă la adulți.
 
„Diabetul de maturitate este o altă afecțiune rezultată ca urmare a unei stări de deshidratare severă a organismului uman. Necesarul de apă al creierului, precum și necesarul de apă din circulație influențează producerea de insulină din organism. Așadar, apa și sărurile pot trata diabetul incipient al adultului“, precizează nutriționistul, menționând că apa ajută și la scăderea colesterolului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii