Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrebuinţările uleiului de chiparos

ro

09 Jul, 2014 10:38 2642 Marime text
Chiparosul este un arbore originar din Asia şi zona Mării Mediterane, ce creşte până la 48 de metri, unii dintre aceşti copaci având peste 3.000 de ani. În scop terapeutic, sunt folosite acele şi conurile, iar uleiul esenţial este obţinut prin distilarea cu aburi.
 
Acest ulei îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi întăreşte vasele capilare. Uleiul de chiparos eliberează tensiunea din muşchi, calmează durerile reumatice şi vindecă varicele. Totodată, este folosit ca ulei de masaj împotriva celulitei, dar şi ca aditiv în apa de baie, pentru tratarea hemoroizilor şi a transpiraţiei excesive. Acest ulei, adăugat în şampon, este eficient în cazul părului gras şi îndepărtează mătreaţa.
 
Inhalarea mirosului de ulei de chiparos are efect liniştitor, în cazul atacurilor de astm şi a tusei convulsive sau spasmodice. De asemenea, acest ulei stimulează capacitatea de concentrare, echilibrează sistemul nervos, calmează şi îndepărtează tensiunea nervoasă şi stresul, oferind un somn odihnitor. Totodată, alungă supărarea şi starea de iritabilitate şi ajută la găsirea echilibrului spiritual. Uleiul esenţial de chiparos decongestionează zona din jurul ochilor şi este benefic pentru tenul acneic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii