Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Idei pentru folosirea uleiului de cocos

ro

06 Sep, 2015 09:47 1534 Marime text
Uleiul de cocos se numără printre super-alimentele secolului XXI, deoarece este benefic pentru mai multe probleme medicale. De asemenea, are diverse întrebuinţări în cosmetică, putând fi utilizat cu succes şi în bucătărie. Uleiul de cocos este de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic.
 
Rezistent la temperaturi ridicate, acest ulei nu se oxidează uşor şi poate substitui cu succes la gătit şi la prăjit untul, margarina şi alte uleiuri sau grăsimi. Deoarece creşte absorbţia fitonutrienţilor şi antioxidanţilor, se recomandă folosirea uleiului de cocos în prăjituri şi salate. Adăugat în shake-uri, el creşte absorbţia proteinelor şi vitaminelor.
 
Consumul regulat al uleiului de cocos ajută la prevenirea bolilor de ficat şi la combaterea stresului. Cu privire la întrebuinţările în cosmetică, acest ulei face parte din produsele destinate persoanelor cu mâini uscate, crăpate şi deshidratate. Prin urmare, uleiul de cocos este un bun exfoliant, înlătură senzaţia de piele uscată, hidratează şi catifelează pielea.
 
Tratamentul cu ulei de cocos poate reprezenta o soluţie şi pentru grăsimea de pe anumite zone ale corpului. În acest sens, se masează zilnic, timp de 10 minute, talia şi şoldurile cu ulei de cocos uşor încălzit. Această acţiune contribuie la tonifierea în timp a pielii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii